Mantell blau

 

Passejada poètica

per la Ribagorça

 

 

Autor: Montse Cercós Farreny

Llengua: català

Pròleg: Marta Pérez Sierra

Correcció: Joan Gimeno Conesa

Disseny de portada: Josep Cercós Farreny

Format: tapa tova amb solapes

Mides: 21×14 cm

ISBN: 978-8418256-16-5

Dipòsit Legal: B 4719-2021

Pàgines: 147

 

 

PVP € 17

 

L’autora i la prologuista, Marta Pérez Sierra, celebren el naixement de Mantell blau

Aquí teniu la transcripció de l’article de la fotografia:

 

Dissabte 27 d’agost L’Associació Cultural de la Terreta van celebrar a Areny de Noguera la XIII Jornada Cultural de la Terreta amb col·laboració dels Ajuntaments d¡Areny i Tremp,  el Consell Comarcal del Pallars Jussà., la Diputación de Huesca, la Diputació de Lleida, el IEI, L’ Institut Ramon Muntaner i  el Departament de cultura de la Generalitat. Durant el matí i dintre del marc d’aquestes Jornades es va presentar Mantell blau un poemari de Montse Cercós presentat per Assumpció Perna,una passejada poètica per la Ribagorça tot un homenatge al món rural i la seva transformació i a tots aquests paisatges d’aigua i pobles deshabitats.

Van inaugurar la Jornada Rosa Melines, regidora Cultura de Tremp, Antoni Flores diputat al Parlament, Josep Santesmases, VP IRMU i Centre Estudis parla catalana, i Enric Marquès , del CERIb. El Diari La Mañana del diumenge 28 d’agost se’n fa ressò.

Al següent video de la 13a Jornada Cultural La Terreta hi podeu veure la presentació que van fer de Mantell blau

Presentació del Mantell blau de Montse Cercós

Divendres, 23 de setembre de 2022 de 19.00 h a 20.00 h

La Biblioteca El Safareig acollirà la presentació del llibre de Montse Cercós, Mantell blau.

Serà una passejada poètica per diferents indrets que es van succeint. Serà tot un homenatge al món rural i la seva transformació amb la gent que l’habitat i l’ha habitat.

La presentació es farà el divendres 23 de setembre a les 7 de la tarda de la mà de l’escriptor capelladí Franc Guinart , qui amb música acompanyarà la recitació de Margarida Bernús, Montserrat Aloy i Albert Claramonte.

Extret de la Web de l'Ajuntament de Capellades

 

A través del següent enllaç podreu llegir l’article de “Temps de Franja”, editat el 2 de novembre de 2023 on es fa ressò de les activitats culturals de la Ribagorça i la publicació de Mantell blau.

La programació cultural del primer trimestre del 2023 del Centre Cívic de Can Deu.

Sinopsi

 

Montse Cercós Farreny ens retrata la bellesa de la Ribagorça i de tots els homes i dones que han habitat els seus pobles, la seva història, les seves tradicions. La llum del paisatge. El so del vent i l’aigua. Copsar la vida arreu. La vida que llisca i se’t fa present, com un regal. Un homenatge al món rural, la seva transformació, les seves gents i la parla. Els versos d’Assumpció Perna encapçalen cada capítol; pròleg de Marta Pérez Sierra, i fotos inèdites de la Ribagorça cedides especialment per aquest poemari.

La Llibreria Mitja Mosca de Badalona ja té Mantell blau a la venda

La Llibreria La Impossible de Barcelona també té Mantell blau a la venda

Presentació del MANTELL BLAU a Santorens, el poble que l’ha inspirat

Presentació del Mantell blau de Montse Cercós a la Casa de Cultura de Girona

Presentació del Mantell blau de Montse Cercós pel grup cultural de Badalona “Les Anastàsies” a la sala del centre d’Omnium.

A través del següent enllaç podreu llegir el reportatge de la presentació de Mantell blau a la Biblioteca El Vapor Vell de Sants

Aquí teniu a la Montse Cercós amb la Marta Pérez Sierra durant la presentació de Mantell blau (i estrenant la segona edició), al Centre Cívic de Can Déu el 19 de gener del 2023.