Joan Gimeno Conesa

 

 

Vic,1952

 

 

Ha viscut sempre a cavall entre la Plana de Vic i aquells llocs on l’ha dut, per diversos motius, la vida. De Madrid a Moscou, de París a Alger o de Bèlgica a Kinshasa. Sempre ha sabut, però, que més ‘hora que tard tornaria allà on va deixar les seves arrels, la Plana. Ha escrit sempre, des que té memòria.

I malgrat que la seva primera formació acadèmica va ser tota en castellà, com no podia ser d’altra manera per motiu dels anys que li va tocar viure i patir, ara i mentre el deixin, ho fa gairebé exclusivament en català.

Ha estudiat a la UB i a la UAB. Estima les llengües, la catalana i les altres, i no li agrada massa que l’anomenin poeta. És dels que creu que la poesia ho amara tot i que els anomenats poetes no són més que aquelles persones que amb una mirada especial l’arriben a destil·lar i la passen al paper, a fi i efecte de compartir-la i que els altres, poetes o no, en gaudeixin. Tal vegada per això, pensa que la poesia té la grandesa de tenir tantes lectures com lectors s’hi atansen. Cadascú la fa seva i a la seva manera.

També podeu seguir-li la pista al seu facebook

Les seves publicacions a

Edicions FORMENT