Joan Gimeno Conesa

 

Joan Gimeno Conesa

 

Vic,1952

 

 

Ha viscut sempre a cavall entre la Plana de Vic i aquells llocs on l’ha dut, per diversos motius, la vida. De Madrid a Moscou, de París a Alger o de Bèlgica a Kinshasa. Sempre ha sabut, però, que més ‘hora que tard tornaria allà on va deixar les seves arrels, la Plana. Ha escrit sempre, des que té memòria.

I malgrat que la seva primera formació acadèmica va ser tota en castellà, com no podia ser d’altra manera per motiu dels anys que li va tocar viure i patir, ara i mentre el deixin, ho fa gairebé exclusivament en català.

Ha estudiat a la UB i a la UAB. Estima les llengües, la catalana i les altres, i no li agrada massa que l’anomenin poeta. És dels que creu que la poesia ho amara tot i que els anomenats poetes no són més que aquelles persones que amb una mirada especial l’arriben a destil·lar i la passen al paper, a fi i efecte de compartir-la i que els altres, poetes o no, en gaudeixin. Tal vegada per això, pensa que la poesia té la grandesa de tenir tantes lectures com lectors s’hi atansen. Cadascú la fa seva i a la seva manera.

També podeu seguir-li la pista al seu facebook

Les seves publicacions a Edicions FORMENT

AD PEDEM LITTERAE

AD PEDEM LITTERAE

Poesia
Títol: Ad pedem litterae
Autor: Joan Gimeno Conesa
Idioma: Català
Format: tapa tova
Mides: 21x14cm
ISBN: 978-84–12233-2-23
Edita: Edicions FORMENT
Pàgines: 132
Il·lustracions: Marta Forment
Preu: €15