Entre blaus i verds

 

 

Poesia

 

Autor: Imma Forment

Idioma: català

Pròleg: M. Dolors Godoy Rotllens

Corrector: Joan Gimeno Conesa

Il·lustradora: Marta Forment

Cançons: Marta Forment

Mides: 14×21 cm

ISBN: 978-84-125952-4-6

Dipòsit Legal: B 14934-2022

Pàgines: 124

 

PVP  € 14

Imma Forment amb Carme Romia i Josepa Ribera Vallès a la primera presentació de 
Entre blaus i verds
a l'ACEC, a l'Ateneu Barcelonès.

Sinopsi

 

Poesia senzilla, connectada amb els elements, amb el ressò de càntics d’altres èpoques, d’altres creences; versos que descobreixen la veritat, que interpreten el llenguatge dels somnis, aquells somnis que se t’escolen entre els dits quan et despertes, amb les veus dels records, del que està per venir, de qui t’estima.

A Entre blaus i verds, Imma Forment invoca amb cada poema els valors amb què va créixer, l’amistat eterna, la llengua, la terra, tot allò que dona sentit a l’existència.

 

Extret del pròleg

 

A Entre blaus i verds hi  trobareu la remor de les onades que tantes vegades degué escoltar, els ara dolorosos sorolls de rems de les barquetes portant marginats cap a la mort i deixant infants moribunds sobre la sorra, però hi trobareu també molts clams d’esperança tot i que, en la seva poesia que puja i baixa com les onades, passa de la joia a la melangia, causa que, a voltes, se li glaci aquesta esperança. 

Hi trobareu també molt d’amor i molt d’enyor de vivències perdudes. Hi canta somnis de llibertat i de justícia; moltes preguntes mentre rema en el mar de la vida en la seva barqueta de somnis, defugint el cant de les sirenes i les nits sense llum, mentre va confegint poesies sobre il·lusions perdudes i absències doloroses. Hi trobareu, en resum, tota la dolcesa, la sinceritat i la senzillesa que la caracteritzen.

M. Dolors Godoy Rotllens

Il·lustració de Marta Forment

Ressenya

 

Entre blaus i verds és talment un recorregut per la vida de la poeta, en aquest llibre podem intuir una dona sensible, empàtica, solidària amb les persones i el món que l’envolta, que copsa instants que la colpeixen i necessita alleugerir aquesta càrrega emotiva mitjançant la poesia.

I l’Amor, com una onada que tot ho embolcalla, ve a ser el tema principal, el fil conductor d’aquests poemes dedicats a les persones estimades, a la terra, a la natura, a la mar…

Els poemes de l’Imma Forment no són un reguitzell de paraules boniques, sinó que són retalls de vida viscuda contats amb paraules precises, diàfanes, precioses.

Núria Viñas Pujolràs

Girona 12 d’abril del 2023